09/04/2013

Песто от магданоз и мечи лук
Bear's Garlic-Parsley Pesto



Когато реших да приготвя песто за първи път си помислих, че е много сложно и изисква много време. Оказа се лесно, а поради липсата на достатъчно босилек тогава добавих и магданоз. Получи се много лек и вкусен сос. Така започнах да правя различни комбинации със зелени подправки. Фаворит ми е магданозеното песто. Днес нямах достатъчно магданоз и затова добавих малко мечи лук. Получи се много силна люто-горчива паста, с прекрасен цвят и аромат.

When I decided to prepare pesto for the first time, I thought that it would be very complicated and will require a lot of time. It turned out that it was very easy to make. Due to the lack of enough basil at the time I added some parsley as well. It was light and tasty. Since my first pesto I started experimeting with different combinations of herb basis and additional ingredients. My favorite one – the parsley pesto. Since I did not have enough parsley today, I added bear's garlic. The pesto has a very strong bitter-spicy taste with a wonderful bright color and flavor.


Продуктите за пестото и тяхното количество може да варират. Важното е да имате: зехтин, твърд кашкавал и ядки. Аз смесих 100 г магданоз, 100 г мечи лук, малко зехтин, сол, пипер, орехи и твърдо сирене. По желание може да добавите сушени домати или чесън - всичко което ви дойде наум и ви се стори подходящо. Консистенцията също може да е гъста като паста или по-течна и да се използва като сос.

Внимание: Пестото от магданоз и мечи лук не е подходящо да се консумира преди първа среща или важно събиране! :)


The products for the pesto and their quantity may vary. The important ingredients are olive oil, nuts and hard cheese. In my case I mixed 100g bear's garlic, 100g parsley, olive oil, salt and pepper, wallnuts and hard cheese. You may add sun-dried tomatoes or garlic - basically anything that cоmes to your mind and seems appropriate. The consistency may be as thick as paste or more liquid so it can be used as a sauce.

Be advised: Do not consume the "Bear's Garlic-Parsley Pesto" before a first date or an important meeting! :)

Image: blanche et orange

No comments:

Post a Comment